Følgere

fredag 24. mai 2019

The Princess and the shaman

Om Prinsessen og Sjamanen og om media.
De siste dager har vært preget av en mobbekampanje ut av en annen verden, hvor media, i mine øyne, starter alt. Og kommentarfeltene under bugner av stygge, sårende svar hvor folk har null filter. Voksne folk som føler de kan lire av seg hva som helst og sitte på sin høye hest og se ned på hvem de vil. Denne gangen er det Prinsessen som har fått kjørt seg. Og makan til hets som hun gjennomgår.
Hva er det som gjør at noen alltid skal fortelle andre hva de skal gjøre med livet sitt ? Og hva er det som gjør at alt er greit å skrive i media ? Uten filter, den ene kommentaren er styggere enn den andre. Kan man ikke være uenig i noens valg uten å gå til angrep på den det gjelder?
Så mye fokus vi i dag har på mobbing så må vi voksne tenke over hva vi sier og gjør. Det er greit å være uenig og det er greit å diskutere, men å mobbe er ikke greit. Verken for barn eller voksne.
Mest sannsynlig har vi alle gjort noen valg gjennom livet som  de rundt oss ikke har vært enig i , men antagelig sluppet unna netthets som på denne måten likevel. Men selv om hun er en prinsesse, så føler hun akkurat det samme som du og jeg gjør og det bør tenkes over at det er et menneske bak. Og vi bør være forbilder for barna våre, ikke minst! Og det er barn inni bildet hos prinsessen også.
Kommentarfelt burde vært avvikla. Det fører sjelden med seg noe godt. Media burde tatt et mye større ansvar for hvordan de legger opp til at mobbing er greit .Det hjelper ikke å stenge kommentarfeltet på natt når alle kan skrive hva dem vil på dagen uansett.
Min mening er at vi skal være stolt av å ha en prinsesse som viser ungdommen vår at det er lov å være seg selv. Som står for det hun mener er riktig for seg, og som tar sine egne valg uavhengig av hva alle mener. Vi trenger ikke være enige med hverandre bestandig, men vi bør respektere hverandre og respektere valgene andre gjør for seg selv. Vi lever i et land med et mangfold vi bør være stolt av, og vi bør begynne å ha omsorg for hverandre istedenfor å rakke ned på hverandre. Jeg tenker Prinsessen har rett i at media også har et valg. Dere har et valg om hvordan dere skal vinkle saken og dere har et ansvar for å være saklig og et ansvar for å behandle mennesker med respekt. Det her minner om den gamle galgen hvor man sto til offentlig ydmykelse.
Og vi bør vel ha kommet lenger enn det nå i 2019

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar